Απονομή Επιχειρηματικών Βραβείων σε Αγαμέμνονα Πιτένη

vraveusiΠραγματοποιήθηκε στις 8 Ιανουα­ρίου 2010 σε μια βραδιά ανταλλα­γής ευχών για το νέο Έτος με την ευκαιρία της κοπής της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Κοζάνης προς τιμήν των μελών και των Παραγωγικών Τάξεων του Νομού, η εκδήλωση απονομής Επιχειρη­ματικών Βραβείων του ΕΒΕ που διοργα­νώθηκε για πρώτη φορά εφέτος με την φιλοδοξία να γίνει θεσμός και για τα επό­μενα χρόνια.

 

Απονεμήθηκαν πέντε βραβεία σε κα­ταξιωμένους για την επιτυχημένη επι­χειρηματική τους δράση βετεράνους επιχειρηματίες του Νομού, που αποτε­λούν παράδειγμα προς μίμηση από τους νεότερους στους οποίους «διδάσκουν» τις αξίες της επιχειρηματικότητας.

Προλογίζοντας την εκδήλωση ο Πρόε­δρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης, κ. Χρήστος Σάββας, είπε:

«Με αφετηρία την αποψινή βραδιά ανταλλαγής ευχών για το Νέο Έτος η Δι­οίκηση του Επιμελητηρίου μας φιλοδοξεί να καθιερώσει έναν ετήσιο θεσμό απονο­μής επιχειρηματικών βραβείων σε επι­χειρηματίες και επιχειρήσεις, που δίνουν το παράδειγμα, αλλά και το ηθικό κίνητρο για ακόμα μεγαλύτερα επενδυτικά και εξαγωγικά επιτεύγματα. Η εφετινή πρώτη απονομή αφορά τη βράβευση καταξιω­μένων, τόσο στο Νομό μας όσο και σε όλη τη Χώρα -και στο εξωτερικό- βετε­ράνων επιχειρηματιών του Νομού μας που για περισσότερο από μισό αιώνα με την επιχειρηματική τους δράση, το όραμα και τις πρωτοβουλίες τους προσέφεραν και προσφέρουν ακούραστα μέχρι σή­μερα, που συνεχιστές τους είναι οι οικο­γένειες και τα παιδιά τους στην ανάπτυξη της οικονομικής ζωής του τόπου και στο κοινωνικό σύνολο. Τα βραβεία που θα απονείμουμε είναι συμβολικά.

Τιμούμε την πρωτοβουλία, την ικανό­τητα, την αποτελεσματικότητα, τη διάθεση προσφοράς στην κοινωνία.

Τιμούμε την προσφορά των «δικών μας» επιχειρηματιών που με έδρα τον τόπο τους τόλμησαν να κάνουν την αρχή να μετατρέψουν το όραμα τους σε ιδέες, τις ικανότητες τους σε αξίες.

Βραβεύουμε την αριστεία, για να ανα­δείξουμε τις σύγχρονες αξίες της επιχει­ρηματικότητας, για να φέρουμε την επιχειρηματικότητα κοντά στους νέους ανθρώπους και να την υποδείξουμε σε θετική επιλογή για τη ζωή και τη σταδιο­δρομία τους.

Τα βραβεία που απονείμουμε απόψε αποτελούν ελάχιστη τιμητική αναγνώριση από το Επιμελητήριο μας και τις Παραγω­γικές Τάξεις του Νομού, που αυτό θε­σμικά εκπροσωπεί, στους ανθρώπους, στους επιχειρηματίες που έθεσαν βασική προτεραιότητα της ζωής τους τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία εισοδήματος για τους εργαζομένους τους την παραγωγή πλούτου για την το­πική και εθνική οικονομία, την συνει­σφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Οι επιχειρηματίες αυτοί, που μας τι­μούν απόψε με την παρουσία τους και την παρουσία των οικογενειών τους είναι οι αξιότιμοι κύριοι- Νικόλαος Παπαγεωργίου, Αθανάσιος Κουκουτάρης, Αδάμ Ιωαννίδης, Αγαμέμνων Πιτένης Ιωάννης Χριστίδης»

Στο άκουσμα των ονομάτων των επιχει­ρηματιών που βραβεύθηκαν, για όλους του λόγους που ανέφερε ο κ. Σάββας στον πρόλογο του η κατάμεστη από τους προσκεκλημένους του Επιμελητηρίου αί­θουσα δεξιώσεων «B0RA- B0RA»σεί­στηκε από τα χειροκροτήματα και τις επιδοκιμασίες των παρευρισκομένων.

Κατόπιν, τα μέλη της Διοικητικής Επι­τροπής παρουσίασαν βιογραφικά σημεία για καθέναν από τους βραβευθέντες με αναφορά στο ξεκίνημα και στην εξέλιξη της επιχειρηματικής δραστηριοποίησης εκάστου. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουρ­γηθεί ένα έντονο κλίμα κατανυκτικής συ­γκίνησης στην αίθουσα, καθώς όλοι επικέντρωσαν την προσοχή τους στην συ­νοπτική, μα περιεκτική, αφήγηση της «ιστορίας» των επίτιμων επιχειρηματιών και στην παρουσίαση στιγμιότυπων από τη ζωή και την επιχειρηματική τους δράση με προβολή φωτογραφικού υλι­κού από τη ζωή και τις επιχειρήσεις τους στην οθόνη που υπήρχε στη μέση της σκηνής.

ΑΓΑΜΕΜΩΝ ΠΙΤΕΝΗΣ

Ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου, κ. Αντώνης Σιαμπανόπουλος. μίλησε για τον «Μένιο» τον διορατικό και ακάματο πατέρα και επικεφαλή της οικογενειακής επιχείρησης«ΑΦΟΙ Α. ΠΙΤΕΝΗ ΑΒΕΕ» που ξεκίνησε κι αυτός από το «μηδέν», με τη βοήθεια της πολυαγαπημένης αείμνηστης συζύγου του Θεοδώρας, για να δημιουργήσει μαζί με τους τέσσερις γιους του σήμερα μια από τις πιο γνωστές στο πανελλήνιο, αλλά και εκτός συνόρων της Χώρας, βιομηχανία παρασκευής σαλατών και άλλων εδεσμάτων. Η αναφορά στα δύσκολα χρόνια του ξεκινήματος, στους αγώνες «μιας ζωής» και στα σημεία - σταθμούς της επιχειρηματικής δραστηριότητας του κ. Πιτένη δημιούργησε έντονο συναισθηματικό κλίμα και απόστασε το θερμό χειροκρότημα των παρεβρισκόμενων στην εκδήλωση, ιδιαίτερα τη στιγμή που ο Βουλευτής και πρώην Δήμαρχος Κοζάνης, κ. Πάρις Κουκουλόπουλος προσωπικός φίλος του βραβευθέντος, του απένειμε εκ μέρους του Επιμελητηρίου το βραβείο, αναφερόμενος στην προσωπικότητα και τη δράση του κ. Πιτένη με θέρμη που απέδιδε απόλυτα την ανθρώπινη διάσταση του αγωνιστή επιχειρηματία και οικογενειάρχη που με την «στάση ζωής του» κέρδισε την εκτίμηση και την αποδοχή όλων.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

0 Πρόεδρος του ΕΒΕ Χρήστος Σάββας έκανε την αρχή λέγοντας: «Προσωπικά, έχω την εξαιρετική τιμή και χαρά να πω λίγα λόγια για τον κ. Νίκο Παπαγεωργίου και να κάνω μια σύντομη παρουσίαση κά­ποιων βιογραφικών σημείων της ζωής του που αφορούν το επιχειρηματικό του ξεκίνημα και τη μετέπειτα εξέλιξη της επιχειρηματικής του δράσης, αλλά και την πλουσιότατη και σε όλους τους Έλ­ληνες γνωστή κοινωνική του συνει­σφορά. Για αυτή την κοινωνική του συνεισφορά άλλωστε ανακηρύχθηκαν οι αδελφοί Παπαγεωργίου το 1990 από τον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδας Εθνικοί Ευεργέτες και άξιοι της πατρίδας».

0 κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου όπως είναι γνωστό, ξεκίνησε από τη γενέτειρα Σιάτιστα την επαγγελματική του σταδιο­δρομία ασχολούμενος από πολύ νεαρή ηλικία με την επεξεργασία και το εμπό­ριο γουναρικών για να καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια μαζί με τους αδελφούς του οι επιχειρήσεις του να είναι πρώτες στον Ελλαδικό χρόνο και σταδιακά, με κέντρο τη Φραγκφούρτη της Γερμανίας, να κα­τακτήσουν και την πρώτη θέση σε παγκό­σμια κλίμακα.

0 κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου με έντονα συναισθήματα συγκίνησης, που του προκάλεσε η αναφορά του κ. Σάββα στο ξεκίνημα και στην μετέπειτα πορεία και εξέλιξη της καταξιωμένης σ' όλη τη Χώρα και όχι μόνο επιχειρηματικής του δράσης, -συνεχιστές της οποίας είναι σή­μερα οι δύο γιοίτου- ευχαρίστησε θερμά το Επιμελητήριο και τον Πρόεδρο και πα­ρέλαβε την τιμητική πλακέτα - βραβείο, που του επέδωσε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργος Κίρκος. 0 κ. Κίρκος, λαμβάνο­ντας το λόγο αναφέρθηκε στην από πα­λαιά γνωριμία του -λόγω και της ιδιότητας του ως γιατρός- με τον κ. Πα­παγεωργίου ο οποίος σήμερα είναι Πρό­εδρος του Ιδρύματος «Παπαγεωργίου» και παραμένει επίτιμο μέλος του Δ.Σ του ομώνυμου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι αισθάνεται τιμή και συγκί­νηση για την απονομή του συγκεκριμένου βραβείου.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗΣ

Τη ζωή και το έργο του κ. Αθανάσιου Κουκουτάρη προλόγισε ο Γενικός Γραμ­ματέας του Επιμελητηρίου, που ανέλαβε και το συντονισμό της όλης εκδήλωσης, κ. Κωνσταντίνος Κυριακίδης κάνοντας αναφορά στο ξεκίνημα του «Κυρ Θα­νάση» στα μέσα περίπου του 1950. Όταν ξεκινώντας με πενιχρό κεφάλαιο, κυριο­λεκτικά από το «μηδέν» την οικογενειακή επιχείρηση χειροποίητης παραγωγής και πώλησης πιτών κατόρθωσε να δημιουρ­γήσει σταδιακά μια εταιρία με ηγετική θέση στην Ελλάδα που ταυτόχρονα εξά­γει τα προϊόντα της στα πέρατα του κό­σμου. Η εταιρία αυτή είναι η γνωστή σε όλους σήμερα «ΑΛΦΑ (alfa)» «δημιουρ­γίες ζύμης» με τα πεντανόστιμα εδέσματα και τις παραδοσιακές πίτες Κοζάνης που έφτασαν στις αγορές όλου του κόσμου.

Το βραβείο στον κ. Αθ. Κουκουτάρη απένειμε ο Νομάρχης Κοζάνης, κ. Γιώρ­γος Δακής ο οποίος συμπλήρωσε πως από μικρό παιδί γνωρίζει τον άνθρωπο που με το μεράκι και την επιχειρηματικό του όραμα «έβγαλε» την Κοζάνη από τα σύνορα της «παντρεύοντας» τις παραδο­σιακές «Κοζανίτικες αξίες» με την επι­χειρηματικότητα.

ΑΔΑΜ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Για τον ακούραστο και γεμάτο ενέργεια επιχειρηματία που παρά τη πολύχρονη επιχειρηματική του δραστηριοποίηση, συνεχίζει να εργάζεται καθημερινά ως σήμερα, μίλησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Χρήστος Σάββας, αναφερόμενος στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισε, όταν ορφανός από πατέρα, σε ηλικία παιδιού ακόμα μαζί με τον αδελφό του ασχολήθηκε στη γεωργία και σταδιακά με το εμπόριο, ανοίγοντας συνοικιακό παντοπωλείο. Λίγα χρόνια μετά άνοιξε το πρώτο κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών ΙΖΟΛΑ στη Χαραυγή και παράλληλα ασχολήθηκε με εμπόριο θεριζοαλωνιστικών μηχανών. Η μεταφορά του στην Κοζάνη υπήρξε η αρχή της ανοδικής του πορείας στο χώρο του εμπορίου ηλεκτρικών συσκευών και επίπλων που είχε σαν αποτέλεσμα την ίδρυση μαζί με τον γιό του Φίλιππο της ομώνυμης Ανώνυμης εταιρίας, που επεκτάθηκε και σε δραστηριότητες πώλησης αυτοκινήτων Volkswagen και Audi στο γνωστό σ' ολο το Νομό και όχι μόνο ιδιόκτητο κτίριο των 3500 τμ. Σήμερα κατάστημα της Α.Ε ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ λειτουργεί και στην Πτολεμαίδα.

Τον κ. Αδάμ Ιωαννίδη βράβευσε ο Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Κοζάνης, κ. Αλέξανδρος Αθανασιάδης, ο οποίος με πρόδηλο συναισθηματισμό αναφέρθηκε στον άνθρωπο, οικογενειάρχη και επιχειρηματία Ιωαννίδη του οποίου ολόκληρη η ζωή αποτελεί πρότυπο προς μίμηση.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΙΔΗΣ

Για τον κ. Γιάννη Χριστίδη τον συνεχιστή της οικογενειακής ογδονταπεντάχρονης επιχειρηματικής δραστηριότητας της οικογένειας που ξεκίνησε από τον πετρόμυλο του 1926 της Πτολεμαίδας για να εξελιχθεί σε ένα καλά οργανωμένο όμιλο επιχειρήσεων εμπορίας γεωργικών εφοδίων, αλευροβιομηχανίας παραγωγής ζωοτροφών, εμπορίας δημητριακών και παραγωγής άρτου και αρτοσκευασμάτων, μίλησε η Β' Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, κα Μαρία Ασμανίδου.

Η κα Ασμανίδου αναφέρθηκε στην επιχειρηματική ικανότητα του συνεχιστή της οικογενειακής παράδοσης που με τους σωστούς χειρισμούς και επιχειρηματικό όραμα κατόρθωσε να είναι σήμερα ο όμιλος «ΧΡΙΣΤΙΔΗ» στις πρώτες θέσεις των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας.

Το βραβείο του ΕΒΕ απένειμε στον κ. Γιάννη Χριστίδη ο Βουλευτής Κοζάνης, κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος συνεχάρη θερμά τον βραβευθέντα, που με την επιτυχημένη επιχειρηματική του πορεία τιμά τον τόπο ενισχύοντας την τοπική οικονομία και αναδεικνύοντας τη διαχρονική αξία των τοπικών προϊόντων στις καθημερινές συνήθειες των καταναλωτών.

 

 

 

Τελευταία Νέα

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Χρυσό βραβείο στην TASTE OLYMP AWARDS 2017

13-06-2017 Hits:587 Ανακοινώσεις

Χρυσό βραβείο στην TASTE OLYMP AWARDS 2017

 Η εταιρεία μας κέρδισε το χρυσό βραβείο στην TASTE OLYMP...

5ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Σ. ΒΕΡΜΙΟ ΚΑΡΥΟΧΩΡΙΟΥ

30-05-2017 Hits:413 Εκδηλώσεις

5ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Σ. ΒΕΡΜΙΟ ΚΑΡΥΟΧΩΡΙΟΥ

 Η εταιρεία μας είναι χορηγός στο 5ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Κ 17...

Εκδήλωση στο Chocolat Royal με προϊόντα Πιτένης

11-05-2017 Hits:257 Εκδηλώσεις

Εκδήλωση στο Chocolat Royal με προϊόντα Πιτένης

Ένα Wine menu με fish gourmet επιρροές σας περιμένει αυτή...

Συμμετοχή στην Food Expo 2017

17-03-2017 Hits:793 Εκδηλώσεις

Συμμετοχή στην Food Expo 2017

Η εταιρεία μας θα συμμετέχει και πάλι στην στην μεγαλύτερη έκθεση...

Κερνάμε Ελλάδα στην Κοζάνη

11-11-2016 Hits:737 Εκδηλώσεις

Κερνάμε Ελλάδα στην Κοζάνη

Η εταιρεία μας συμμετέχει  στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τουρισμού με...

ΧΡΥΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ για το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ''ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ'' Π.Ο.Π. Σητείας

08-06-2016 Hits:1373 Ανακοινώσεις

Tο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ''ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ'' Π.Ο.Π. Σητείας, που χρησιμοποιούμε στην...

Συμμετοχή της εταιρείας μας στην έκθεση FoodExpo 2016

15-03-2016 Hits:1370 Εκδηλώσεις

Συμμετοχή της εταιρείας μας στην έκθεση FoodExpo 2016

 Η εταιρεία μας συμμετέχει στην Διεθνή Εκθεση FoodExpo 2016.

Συμμετοχή της εταιρείας στη γευσιγνωσία με την Σεφ Ντίνα Νικολάου

13-03-2016 Hits:1221 Εκδηλώσεις

Συμμετοχή της εταιρείας στη γευσιγνωσία με την Σεφ Ντίνα Νικολάου

 Στα πλαίσια της Κοζανίτικης Αποκριάς 2016, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση  γευσιγνωσίας του...

Translator