Σ.Ε.Β.Ε.: 700 Eλληνικά επιχειρηματικά ραντεβού στην Ιαπωνία

Περισσότερες από 700 επιχειρηματικές επαφές πραγματοποίησαν οι 29 ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών της Ιαπωνίας Foodex, κατόπιν της πρωτοβουλίας που είχε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος με τη στήριξη του ΟΠΕ.

 

Οπως αναφέρει ο ΣΕΒΕ σε ανακοίνωσή του, συγκέντρωσε σε ένα πολυ-λειτουργικό περίπτερο 110 τ.μ. είκοσι εννέα εταιρείες από όλη τη χώρα, που προώθησαν αντιπροσωπευτικά ελληνικά προϊόντα, όπως ελαιόλαδο, ελιές, κρασί, ούζο, μέλι, μαστίχα, σταφίδες, σύκα, ξηρούς καρπούς, τυροκομικά, ψάρια, λαχανικά, delicatessen, ζύμες, χαλβάς, κ.λπ.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν μέσω του ΣΕΒΕ στη Foodex 2007 είναι: Αλμάντα ΑΕ, Αλμη ΑΕ, Αφοί Πιτένη ΑΕ, Αφοί Χαΐτογλου ΑΕ, Apivita AE, Astir Brand-Drakopoulos Zaharias, Eρμής Στ. Δημαράκης ΑΕ, Λατζίμας ΑΕ, Νostimia AE, Nutria AE, Ούζο Τυρνάβου-Κατσαρός Νίκος, Παναιγιάλειος Ενωση Συνεταιρισμών-Αίγιο, Pepolac AE, Συνεταιριστική Κορινθιακής Σταφίδας ΑΣΕ, Thinkgreen, Τροφοτεχνική, ΚΕΤΑ Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του οποίου μετείχαν οι εταιρείες: Αρβανιτίδης ΑΕ, Δέας ΑΕ, Κρόνος ΑΕ, Μπούσμαλης ΑΕ, Παρπάρας ΑΕ, Αργώ ΑΕ, Αλέξανδρος ΕΠΕ, Sera EΠΕ. Επίσης μετείχε το ΚΕΤΑ Ηπείρου μέσω του οποίου μετείχαν οι εταιρείες: Αφοί Παπά ΑΕ, Κονάκης Κωνσταντίνος, Χαβέλας, Μοναστήρι Ζίτσας, Αφοί Κουτσούμπα ΟΕ.

Η Foodex προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερους από 95.000 επισκέπτες (εισαγωγείς, χονδρεμπόρους, διανομείς) και περίπου 2.300 εκθέτες από 66 χώρες. Μέσα από την καινοτόμο χρήση μοντέρνων «εκθετηρίων», ο ΣΕΒΕ πιστεύει ότι έδωσε την ευκαιρία σε ελληνικές εταιρείες να διερευνήσουν την ιαπωνική αγορά με αποτελεσματικό τρόπο και προσιτό κόστος. Παράλληλα, ο ΣΕΒΕ διασφάλισε για τους Έλληνες εκθέτες την υποστήριξη ιαπωνικών εισαγωγικών επιχειρήσεων ελληνικών συμφερόντων, τόσο κατά τη διάρκεια της έκθεσης, όσο και για τον καθοριστικό ρόλο της συνέχισης των επαφών μετά το τέλος της.

Στο περίπτερο του ΣΕΒΕ κατά τη διάρκεια της έκθεσης Ιάπωνες σεφ δημιουργούσαν με ελληνικά προϊόντα γεύσεις προσαρμοσμένες στην ιαπωνική γευστική κουλτούρα, πρωτοβουλία που έγινε αποδεκτή με ιδιαίτερα θετικά σχόλια και που σε συνδυασμό με την κεντρική θέση του περιπτέρου δημιούργησε πραγματική κοσμοσυρροή. 

Όλοι οι εκπρόσωποι των ελληνικών εταιρειών δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την άρτια οργάνωση, το καίριο σημείο και τον καινοτόμο χαρακτήρα του περιπτέρου, αλλά και για το έντονο ενδιαφέρον που εκδήλωσαν πολλές ιαπωνικές επιχειρήσεις για τα ελληνικά προϊόντα. 

Ο γενικός διευθυντής του ΚΕΤΑ - Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γ. Κόκκας ανέφερε ότι οι Ιάπωνες και λοιποί επισκέπτες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα των εταιρειών που μετείχαν μέσω του ΚΕΤΑ, ιδιαίτερα για τις κομπόστες, το λάδι, τις ελιές, τα τυριά και τα τουρσιά. Εκτιμά ότι κάποιες επαφές θα αποφέρουν συνεργασίες.

Από την εταιρεία Αφοί Παππά ΟΕ ο κ. Δημήτρης Παππάς δήλωσε ότι παρά τις αρχικές του επιφυλάξεις για την ιαπωνική αγορά, είναι πολύ ικανοποιημένος από τη συμμετοχή μέσω του ΣΕΒΕ αλλά και από τα αποτελέσματα που είχε. «Περιμένουμε να επαναληφθεί η συγκεκριμένη δράση και δηλώνουμε από τώρα το ενδιαφέρον μας για συμμετοχή», συμπλήρωσε.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Αφοί Α. Πιτένη ΑΒΕΕ - Βιομηχανία Τροφίμων κ. Δημήτρης Πιτένης τόνισε ότι «η Ιαπωνία είναι μια αγορά που "διψά" για νέα προϊόντα και είναι έτοιμη να ενσωματώσει νέες γαστρονομικές απολαύσεις στην καθημερινή της ζωή, γιατί όχι και την ελληνική, στην οποία έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον».
Η συμβολή του ΣΕΒΕ, επισημαίνει η διοίκηση του Συνδέσμου, δεν σταματά με την επιστροφή της αποστολής στην Ελλάδα. Ο Σύνδεσμος θα συνεχίσει να παρέχει στήριξη στον καθοριστικό ρόλο της συνέχισης των επαφών τους με τις ιαπωνικές επιχειρήσεις, αλλά και θα δημιουργήσει website στα αγγλικά και ιαπωνικά, με παρουσίαση των συμμετεχουσών εταιρειών.

Ο ΣΕΒΕ προτίθεται να διερευνήσει την υλοποίηση παρόμοιων καινοτόμων δράσεων προς όφελος των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων και σε άλλες χώρες. Σημειώνεται ότι η δράση αυτή του ΣΕΒΕ πραγματοποιήθηκε σε συνεννόηση και με τον ΟΠΕ, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των δύο ελληνικών αποστολών, καθώς και ο ΟΠΕ συμμετείχε στην Foodex οργανώνοντας περίπτερο στην περιοχή Διεθνών Συμμετοχών, ενώ ο Σύνδεσμος στο τμήμα «Ιmport».

Τελευταία Νέα

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Χρυσό βραβείο στην TASTE OLYMP AWARDS 2017

13-06-2017 Hits:587 Ανακοινώσεις

Χρυσό βραβείο στην TASTE OLYMP AWARDS 2017

 Η εταιρεία μας κέρδισε το χρυσό βραβείο στην TASTE OLYMP...

5ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Σ. ΒΕΡΜΙΟ ΚΑΡΥΟΧΩΡΙΟΥ

30-05-2017 Hits:413 Εκδηλώσεις

5ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Σ. ΒΕΡΜΙΟ ΚΑΡΥΟΧΩΡΙΟΥ

 Η εταιρεία μας είναι χορηγός στο 5ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Κ 17...

Εκδήλωση στο Chocolat Royal με προϊόντα Πιτένης

11-05-2017 Hits:257 Εκδηλώσεις

Εκδήλωση στο Chocolat Royal με προϊόντα Πιτένης

Ένα Wine menu με fish gourmet επιρροές σας περιμένει αυτή...

Συμμετοχή στην Food Expo 2017

17-03-2017 Hits:793 Εκδηλώσεις

Συμμετοχή στην Food Expo 2017

Η εταιρεία μας θα συμμετέχει και πάλι στην στην μεγαλύτερη έκθεση...

Κερνάμε Ελλάδα στην Κοζάνη

11-11-2016 Hits:737 Εκδηλώσεις

Κερνάμε Ελλάδα στην Κοζάνη

Η εταιρεία μας συμμετέχει  στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τουρισμού με...

ΧΡΥΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ για το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ''ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ'' Π.Ο.Π. Σητείας

08-06-2016 Hits:1373 Ανακοινώσεις

Tο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ''ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ'' Π.Ο.Π. Σητείας, που χρησιμοποιούμε στην...

Συμμετοχή της εταιρείας μας στην έκθεση FoodExpo 2016

15-03-2016 Hits:1370 Εκδηλώσεις

Συμμετοχή της εταιρείας μας στην έκθεση FoodExpo 2016

 Η εταιρεία μας συμμετέχει στην Διεθνή Εκθεση FoodExpo 2016.

Συμμετοχή της εταιρείας στη γευσιγνωσία με την Σεφ Ντίνα Νικολάου

13-03-2016 Hits:1221 Εκδηλώσεις

Συμμετοχή της εταιρείας στη γευσιγνωσία με την Σεφ Ντίνα Νικολάου

 Στα πλαίσια της Κοζανίτικης Αποκριάς 2016, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση  γευσιγνωσίας του...

Translator