ΕφημερίδαˑΝαυτεμπορική: Τοˑελαιόλαδο και ο κρόκος Κοζάνης στο μικροσκόπιο της βιοτεχνολογίας

Διείσδυση στις αγορές της Μέσης Ανα­τολής μέχρι το τέλος του 2014 σχεδίαζει η εταιρεία τροφίμων από την Κοζάνη Αφοί Α. Πιτένη ΑΒΕΕ, η οποία κατο­χύρωσε πρόσφατα μία διεθνή πατέντα που συνδυάζει το Εξτρα Παρθένο Ελαι­όλαδο Σητείας με το εκχύλισμα του κρόκου Κοζάνης.

 

 

Naftemporiki cut2014-07-04 Η Αφοί Πιτένη, με βασικό «όπλο» τις σαλάτες («αλοιφές») που αντιπρο­σωπεύουν σχεδόν το 60% του τζίρου της, πραγματοποιεί ήδη εξαγωγές σε περισσότερες από 20 ευρωπαϊκές χώρες και στον Καναδά και πλέον προγραμ­ματίζει άνοιγμα σε νέες αγορές εκτός Ε.Ε., όπως το Ντουμπάι και οι ΗΠΑ. Η εταιρεία, που έχει τις πιστοποιήσεις ISO, HACCP, BRC (για τη Μεγάλη Βρε­τανία), IFS (για τη Γερμανία και τις γει­τονικές της χώρες), FDA (για ιις ΗΠΑ), καθώς και την αντίστοιχη άδεια για τα κράτη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, θα επιχειρήσει να κερδίσει τις γευστικές προτιμήσεις των Αράβων με διαβατήριο την πιστοποίηση Halal. «Η αραβική αγορά έχει σημαντικές ιδιαιτερότητες στο διατροφικό τομέα και γι' αυτό είναι απαραίτητη η πιστοποίηση Halal που προβλέπει πολύ συγκεκριμένα στάνταρντς παρασκευής προϊόντων. Με τρεις συνεχείς παρουσίες μας σε εκθέσεις τροφίμων στο Ντουμπάι, έχουμε ήδη κάνει σημαντική προεργασία και πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Τα προ­ϊόντα που θέλουμε να προωθήσουμε εκεί, γιατί πιστεύουμε ότι ταιριάζουν περισσότερο με τις διατροφικές συνή­θειες των Αράβων, είναι η σαλάτα Hum­mus (ρεβίθια ή άλλο όσπριο, με ταχίνι) και ο παστουρμάς ψαριών, μία ιδιαίτερη delicatessen συνταγή παστουρμά. Με­γάλο ενδιαφέρον έδειξαν και για τις σα­λάτες και dressings με κρόκο. Παράλ­ληλα, βρισκόμαστε ήδη σε διαδικασία πιστοποίησης για το σύστημα Kosher, με στόχο την ανάπτυξη των εξαγωγών μας τόσο στο Ισραήλ όσο και σε άλλες χώρες με εβραϊκό πληθυσμό» λέει ο δι­ευθυντής πωλήσεων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Ανδρέας Πιτένης. Σε ό,τι αφορά τις αγο­ρές της Αμερικής, ο κ. Πιτένης τονίζει ότι εκεί, σε δεύτερο χρόνο, θα προωθη­θούν τα αλίπαστα προϊόντα της εται­ρείας, με έμφαση στη γκουρμέ σειρά θαλασσινών Okeanos Exclusive, καθώς έχουν το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης διάρκειας, ξεπερνώντας έτσι το πρό­βλημα της μεγάλης απόστασης.

Εταιρεία Βιοτεχνολογίας

Κεντρικό ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας διαδραματίζει η έρευνα και η καινοτομία, με όχημα την εταιρεία ερευνών βιοτεχνολογίας R&Hellenic Hepirus BioTechnology που έχει συστήσει από το 2004. Αποτέλεσμα των ερευνητικών προσπα­θειών, σε συνεργασία με διάφορα πανεπιστήμια ανά την Ελλάδα, είναι ο καινοτομικός συνδυασμός του παρ­θένου ελαιόλαδου με τον κρόκο Κο­ζάνης.

Η διατροφική αυτή καινοτομία, που κατοχυρώθηκε ως διεθνής πα­τέντα, πολλαπλασιάζει τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του ελαιόλαδου και χρησιμοποιείται σε μία νέα premium σειρά της Αφοί Πιτένη, η οποία απο­τελείται από επτά σαλάτες και τρία dressings. Επόμενος στόχος της εται­ρείας είναι φυσικά και η τυποποίηση του ελαιόλαδου Σητείας με εκχύλισμα κρόκου Κοζάνης, που αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την εξαγωγική φαρέτρα της.

 

 

Τελευταία Νέα

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Χρυσό βραβείο στην TASTE OLYMP AWARDS 2017

13-06-2017 Hits:587 Ανακοινώσεις

Χρυσό βραβείο στην TASTE OLYMP AWARDS 2017

 Η εταιρεία μας κέρδισε το χρυσό βραβείο στην TASTE OLYMP...

5ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Σ. ΒΕΡΜΙΟ ΚΑΡΥΟΧΩΡΙΟΥ

30-05-2017 Hits:413 Εκδηλώσεις

5ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Σ. ΒΕΡΜΙΟ ΚΑΡΥΟΧΩΡΙΟΥ

 Η εταιρεία μας είναι χορηγός στο 5ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Κ 17...

Εκδήλωση στο Chocolat Royal με προϊόντα Πιτένης

11-05-2017 Hits:257 Εκδηλώσεις

Εκδήλωση στο Chocolat Royal με προϊόντα Πιτένης

Ένα Wine menu με fish gourmet επιρροές σας περιμένει αυτή...

Συμμετοχή στην Food Expo 2017

17-03-2017 Hits:793 Εκδηλώσεις

Συμμετοχή στην Food Expo 2017

Η εταιρεία μας θα συμμετέχει και πάλι στην στην μεγαλύτερη έκθεση...

Κερνάμε Ελλάδα στην Κοζάνη

11-11-2016 Hits:737 Εκδηλώσεις

Κερνάμε Ελλάδα στην Κοζάνη

Η εταιρεία μας συμμετέχει  στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τουρισμού με...

ΧΡΥΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ για το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ''ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ'' Π.Ο.Π. Σητείας

08-06-2016 Hits:1373 Ανακοινώσεις

Tο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ''ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ'' Π.Ο.Π. Σητείας, που χρησιμοποιούμε στην...

Συμμετοχή της εταιρείας μας στην έκθεση FoodExpo 2016

15-03-2016 Hits:1370 Εκδηλώσεις

Συμμετοχή της εταιρείας μας στην έκθεση FoodExpo 2016

 Η εταιρεία μας συμμετέχει στην Διεθνή Εκθεση FoodExpo 2016.

Συμμετοχή της εταιρείας στη γευσιγνωσία με την Σεφ Ντίνα Νικολάου

13-03-2016 Hits:1221 Εκδηλώσεις

Συμμετοχή της εταιρείας στη γευσιγνωσία με την Σεφ Ντίνα Νικολάου

 Στα πλαίσια της Κοζανίτικης Αποκριάς 2016, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση  γευσιγνωσίας του...

Translator