Μελιτζανοσαλάτα
Η μελιτζανοσαλάτα είναι μια πολυβραβευμένη γευστική συνταγή που συνδυάζει τη "μελένια" μελιτζάνα με εκλεκτής ποιότητας μαγιονέζα, τουλουμίσιο τυρί "Πανδαισία" και φρέσκο σκόρδο. Το αποτέλεσμα είναι μια απολαυστική σαλάτα με πλούσια γεύση, που μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό ορεκτικό ή συνοδευτικό για πολλά πιάτα.
200 gr
Συστατικά
Μελιτζάνες, μαγιονέζα, τουλουμίσιο τυρί "Πανδαισία", σκόρδο
Συνδυασμοί - προτάσεις χρήσης
• Απολαύστε τη μελιτζανοσαλάτα ως ορεκτικό, συνοδεύοντας τη με φρέσκο ψωμί ή πίτα.
• Χρησιμοποιήστε την ως γέμιση σε σάντουιτς, τοστ, πίτες ή τηγανίτες.
• Σερβίρετε την μελιτζανοσαλάτα σε μια πιατέλα με άλλους μεζέδες.
• Απολαύστε την ως συνοδευτικό σε κυρίως πιάτα, όπως ψητό κρέας ή ψάρι.
•Προσθέστε την μελιτζανοσαλάτα σε σαλάτες για να προσδώσετε πλούσια γεύση και υφή.
• Χρησιμοποιήστε την ως γέμιση σε ρολά με φύλλο κρούστας για μια γευστική ποικιλία.
• Προσθέστε την σε πίτσες ως ένα αρωματικό και νόστιμο topping. Συνταγή: Μπρουσκέτα με μελιτζανοσαλάτα και καπνιστό τυρί Μετσοβόνε
Υλικά
• Μελιτζανοσαλάτα Pitenis
• 200γρ Μετσοβόνε ή άλλο καπνιστό τυρί,
• Λεπτοκομμένο χωριάτικο ψωμί με προζύμι
Εκτέλεση
Κόψτε λεπτές φέτες από το ψωμί και ψήστε τις στο γκριλ ή σε φρυγανιέρα και από τις δύο πλευρές. Το ψωμί πρέπει να έχει χρώμα αλλά να μην καεί γιατί πικρίζει, ούτε να γίνει πολύ σκληρό.
Αλείψτε την κάθε φέτα με 1-2 κ.γ μελιτζανοσαλάτα και από πάνω απλώστε λεπτά κομμένες φέτες Μετσοβόνε ή άλλο καπνιστό τυρί. Σερβίρετε αμέσως.
• Χρησιμοποιήστε την ως γέμιση σε σάντουιτς, τοστ, πίτες ή τηγανίτες.
• Σερβίρετε την μελιτζανοσαλάτα σε μια πιατέλα με άλλους μεζέδες.
• Απολαύστε την ως συνοδευτικό σε κυρίως πιάτα, όπως ψητό κρέας ή ψάρι.
•Προσθέστε την μελιτζανοσαλάτα σε σαλάτες για να προσδώσετε πλούσια γεύση και υφή.
• Χρησιμοποιήστε την ως γέμιση σε ρολά με φύλλο κρούστας για μια γευστική ποικιλία.
• Προσθέστε την σε πίτσες ως ένα αρωματικό και νόστιμο topping. Συνταγή: Μπρουσκέτα με μελιτζανοσαλάτα και καπνιστό τυρί Μετσοβόνε
Υλικά
• Μελιτζανοσαλάτα Pitenis
• 200γρ Μετσοβόνε ή άλλο καπνιστό τυρί,
• Λεπτοκομμένο χωριάτικο ψωμί με προζύμι
Εκτέλεση
Κόψτε λεπτές φέτες από το ψωμί και ψήστε τις στο γκριλ ή σε φρυγανιέρα και από τις δύο πλευρές. Το ψωμί πρέπει να έχει χρώμα αλλά να μην καεί γιατί πικρίζει, ούτε να γίνει πολύ σκληρό.
Αλείψτε την κάθε φέτα με 1-2 κ.γ μελιτζανοσαλάτα και από πάνω απλώστε λεπτά κομμένες φέτες Μετσοβόνε ή άλλο καπνιστό τυρί. Σερβίρετε αμέσως.
Διατροφικά στοιχεία | Διατροφικά στοιχεία ανά 100gr |
ΕΝΕΡΓΕΙΑ kJ | 1493 |
ΕΝΕΡΓΕΙΑ kcal | 361 |
ΛΙΠΑΡΑ | 35.4 |
ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ | 6.2 |
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ | 9.2 |
ΣΑΚΧΑΡΑ | 2.2 |
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ | 2.2 |
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ | 2.4 |
ΑΛΑΤΙ | 1.36 |