Καβουρόψιχα
Το μαριναρισμένο σουρίμι καβουριού σε ξύδι κρασιού είναι μια λαχταριστή γεύση της θάλασσας. Η καβουρόψιχα μπορεί να απολαυστεί ως ορεκτικό ή να προστεθεί σε σαλάτες, πίτσες και ζυμαρικά για να προσφέρει μια πικάντικη και αρωματική νότα.
200gr
Συστατικά
Μαριναρισμένο σουρίμι καβουριού, ηλιέλαιο, ζάχαρη, ξύδι κρασιού
Συνδυασμοί - προτάσεις χρήσης
• H καβουρόψιχα σερβίρετε ως ορεκτικό, μαζί με φρέσκο λεμόνι και δροσερό αναψυκτικό.
• Προσθέστε την σε σαλάτες, για να προσδώσετε μια πικάντικη και θαλασσινή νότα.
• Χρησιμοποιήστε την σε πίτσες, συνδυάζοντάς τη με άλλα θαλασσινά και φρέσκα λαχανικά.
• Προσθέστε την σε ζυμαρικά, για να δημιουργήσετε μια νόστιμη σάλτσα με θαλασσινή γεύση.
• Συνοδεύστε την με καλαμαράκια σχάρας και αρωματική σκορδαλιά για ένα απολαυστικό γεύμα. Συνταγή: Μακαρονάδα με καβουρόψιχα
Υλικά
• 250 γρ. σπαγγέτι
• 2 κύβοι λαχανικών
• 1 κρεμμύδι, ξερό
• 2 κ.σ. Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Ερωτόκριτος
• 1 κ.σ. ζάχαρη
• 1 πράσινη πιπεριά
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 2 σκ. σκόρδο
• 2 τομάτες
• 200 γρ. νερό
• 250 γρ. καβουρόψιχα
• χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι με δυνατή φωτιά τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια και την ζάχαρη.
Κόβουμε τις πιπεριές και τις τοποθετούμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε τις τομάτες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το νερό και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τους κύβους λαχανικών και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 3-4 λεπτά.
Χωρίζουμε την καβουρόψιχα σε λεπτές λωρίδες, ρίχνουμε το χυμό λάιμ και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι.
Βράζουμε τα μακαρόνια για 8-9 λεπτά, σουρώνουμε, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
• Προσθέστε την σε σαλάτες, για να προσδώσετε μια πικάντικη και θαλασσινή νότα.
• Χρησιμοποιήστε την σε πίτσες, συνδυάζοντάς τη με άλλα θαλασσινά και φρέσκα λαχανικά.
• Προσθέστε την σε ζυμαρικά, για να δημιουργήσετε μια νόστιμη σάλτσα με θαλασσινή γεύση.
• Συνοδεύστε την με καλαμαράκια σχάρας και αρωματική σκορδαλιά για ένα απολαυστικό γεύμα. Συνταγή: Μακαρονάδα με καβουρόψιχα
Υλικά
• 250 γρ. σπαγγέτι
• 2 κύβοι λαχανικών
• 1 κρεμμύδι, ξερό
• 2 κ.σ. Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Ερωτόκριτος
• 1 κ.σ. ζάχαρη
• 1 πράσινη πιπεριά
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 2 σκ. σκόρδο
• 2 τομάτες
• 200 γρ. νερό
• 250 γρ. καβουρόψιχα
• χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι με δυνατή φωτιά τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια και την ζάχαρη.
Κόβουμε τις πιπεριές και τις τοποθετούμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε τις τομάτες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το νερό και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τους κύβους λαχανικών και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 3-4 λεπτά.
Χωρίζουμε την καβουρόψιχα σε λεπτές λωρίδες, ρίχνουμε το χυμό λάιμ και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι.
Βράζουμε τα μακαρόνια για 8-9 λεπτά, σουρώνουμε, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
Διατροφικά στοιχεία | Διατροφικά στοιχεία ανά 100gr |
ΕΝΕΡΓΕΙΑ kJ | 1493 |
ΕΝΕΡΓΕΙΑ kcal | 361 |
ΛΙΠΑΡΑ | 35.4 |
ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ | 6.2 |
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ | 9.2 |
ΣΑΚΧΑΡΑ | 2.2 |
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ | 2.2 |
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ | 2.4 |
ΑΛΑΤΙ | 1.36 |