Ξινοτύρι
Το ξινοτύρι είναι ένα προϊόν που συνδυάζει τρία παραδοσιακά στοιχεία: αγελαδινό στραγγιστό γιαούρτι τσαντίλας, τουλουμίσιο και φέτα. Η αρμονική αυτή σύνθεση οδηγεί σε ένα απολύτως ισορροπημένο αποτέλεσμα. Το ξινοτύρι διαθέτει ένα ξεχωριστό γευστικό προφίλ, συνδυάζοντας την όξινη νότα του γιαουρτιού με την πλούσια γεύση και την υφή του τουλουμισίου και της φέτας.
1kg
Συστατικά
Στραγγιστό γιαούρτι "Πανδαισία" από ελληνικό αγελαδινό γάλα, τουλουμίσιο τυρί & φέτα
Συνδυασμοί - προτάσεις χρήσης
• Χρησιμοποιήστε το ξινοτύρι σε σαλάτες, για να προσθέσετε μια όξινη και πλούσια γεύση.
• Σερβίρετε το με ελαιόλαδο, φρέσκο βασιλικό και αποξηραμένα φρούτα για ένα ελαφρύ και αρωματικό ορεκτικό.
• Χρησιμοποιήστε το ξινοτύρι ως άλειμμα σε φρέσκο ψωμί ή κριτσίνια για ένα νόστιμο σνακ.
• Προσθέστε το σε πίτσα ή τάρτες για να προσδώσετε μια ξεχωριστή γεύση και υφή.
• Χρησιμοποιήστε το ξινοτύρι σαν γέμιση σε φύλλο πίτας ή άλλα αρτοσκευάσματα για να δημιουργήσετε νόστιμα γεμιστά.
• Προσθέστε το σε σάλτσες και κρέμες για να προσδώσετε πλούσια υφή και γεύση.
• Σερβίρετε το ξινοτύρι με φρούτα και μέλι για ένα γλυκόξινο επιδόρπιο.
• Προσθέστε το σε σούπες για να δημιουργήσετε μια πιο απαλή και αρωματική υφή.
• Χρησιμοποιήστε το ξινοτύρι σε πιάτα με μακαρόνια, ρύζι ή πιλάφι για να προσθέσετε πλούσια γεύση και κρεμώδη υφή.
•Προσθέστε το ξινοτύρι σε παστίτσιο ή γεμιστές πιπεριές για μια νόστιμη πινελιά. Συνταγή: Ντάκος με ξινοτύρι και τοματίνια
Υλικά
• 2 μεγάλοι κρίθινοι ντάκοι
• 100 γρ. ξινοτύρι Pitenis
• 2 τομάτες περασμένες στον τρίφτη
• Τοματίνια κομμένα στη μέση
• Λίγη κάπαρη
• 2 κ.σ. Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Ερωτόκριτος
Εκτέλεση
Βρέχουμε τα παξιμάδια μας, ρίχνουμε πάνω τις τομάτες, κατόπιν το ξινοτύρι με τα ντοματίνια, μετά την κάπαρη και τέλος το ελαιόλαδο.
Διατροφικά στοιχεία | Διατροφικά στοιχεία ανά 100gr |
ΕΝΕΡΓΕΙΑ kJ | 1493 |
ΕΝΕΡΓΕΙΑ kcal | 361 |
ΛΙΠΑΡΑ | 35.4 |
ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ | 6.2 |
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ | 9.2 |
ΣΑΚΧΑΡΑ | 2.2 |
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ | 2.2 |
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ | 2.4 |
ΑΛΑΤΙ | 1.36 |