1973
Ο Αγαμέμνων Πιτένης ξεκινά ένα μικρό εργαστήρι για την παραγωγή παραδοσιακής σαλάτας στην Κοζάνη, έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει τις δικές του συνταγές.
1975
Το εργαστήριο μεταφέρεται επίσημα σε έναν νέο χώρο, 150 τ.μ.
1985
Η ζήτηση για τα προϊόντα έχει κορυφωθεί στην περιοχή. Η βιοτεχνία μεταφέρεται σε νέες εγκαταστάσεις, 300 τ.μ., στα Κοίλα Κοζάνης. Ξεκινούν τα πρώτα δρομολόγια εκτός πόλης, με εμβέλεια τους νομούς Δυτικής Μακεδονίας.
1993
Οι πελάτες συνεχώς διευρύνονται, χάρη στην αξιοπιστία των προϊόντων, αλλά και στην οικοδόμηση ισχυρών προσωπικών σχέσεων με τους καταναλωτές. Στην οικογενειακή επιχείρηση μπαίνουν οι δύο μεγαλύτεροι υιοί του ιδρυτή, Δημήτριος και Νικόλαος.
1997
Στο δυναμικό της εταιρείας προστίθενται και οι τελευταίοι δύο υιοί. Ανδρέας και Στυλιανός. Η εταιρεία ήδη λειτουργεί σε υπερσύγχρονη μονάδα παρασκευής εδεσμάτων, 14.000 τ.μ., με κτηριακές εγκαταστάσεις 3.000τ.μ. Η παραγωγή περιλαμβάνει νέες συνταγές σαλάτας, αλλά και νέες σειρές προϊόντων.
1998
Ο Αγαμέμνων Πιτένης συνταξιοδοτείται, έχοντας πλέον στο τιμόνι της επιχείρησης τους τέσσερις υιούς, άξιους συνεχιστές του έργου του.
2000
Η Αφοί Α.Πιτένη ΑΒΕΕ πιστοποιείται με ISO και HACCP για πρώτη φορά. Ξεκινούν οι πρώτες εξαγωγές προϊόντων στην Κύπρο και Γερμανία, με παράλληλη συμμετοχή σε μεγάλες εκθέσεις τροφίμων του εξωτερικού.
2003
Η παραγωγή ξεπερνά τους 100 κωδικούς προϊόντων. Οργανώνεται νέα έδρα στην Τρίπολη, η εταιρεία διακίνησης προϊόντων ArkaFood, με ολοκληρωμένο δίκτυο διανομής και εμβέλεια την ευρύτερη Πελοπόννησο.
2004
Ανάπτυξη βιολειτουργικών προϊόντων σε σύμπραξη με παγκοσμίως διακεκριμένους βιολόγους, μέσω ίδρυσης της εταιρείας HHBT - Hellenic R&D GP. Εντατικοποίηση ανάπτυξης πωλήσεων σε ξένες αγορές.
2009
Αναβάθμιση της διακίνησης προϊόντων στην Κεντρική Μακεδονία, με τη δημιουργία υποκαταστήματος στη Θεσσαλονίκη.
2010
Εξάπλωση στον νομό Αττικής, με νέο υποκατάστημα στην Αθήνα, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 1200 τ.μ., εξυπηρετώντας τη Νότια Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου.
2011
Λανσάρισμα νέας σειράς γκουρμέ τροφίμων, ακόμα υψηλότερης ποιότητας και θρεπτικής αξίας, την Pitenis Premium. Κατοχυρώνει η πατέντα, που αφορά διάλυμα κρόκου Κοζάνης με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Σητείας.
2012
Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής κουλτούρας της, η εταιρεία εξοπλίζει τις εγκαταστάσεις της με φωτοβολταϊκά συστήματα και ηλιακούς θερμοσίφωνες κενού. Επιπλέον, μέσα απο τη βιώσιμη καλλιέργεια των πρώτων υλών, τη συστηματική ανακύκλωση καθώς και την κομποστοποίηση υπολειμμάτων για επανάχρησή τους στην παρασκευή ζωοτροφών, συνεχίζει να στηρίζει την ιδέα Think Green.
2015
Η παραγωγή ξεπερνά πλέον τους 200 κωδικούς προϊόντων. Εγκαινιάζεται το ντελικατέσεν κατάστημα «Mr Menios» στη Λάρισα.
2017
Κατάκτηση 5 βραβείων, στον διεθνούς κύρους διαγωνισμό "Taste Olymp Awards", με χρυσά σε παστουρμά ψαριού, μελιτζανοσαλάτα και τυροκαυτερή. Μάλιστα ο παστουρμάς ψαριού διακρίθηκε στις 20 κορυφαίες γεύσεις του διαγωνισμού.
2019
'Superior Taste Award' (2 χρυσά αστέρια), για τη Μαγιονέζα με Κρόκο Κοζάνης, από το κορυφαίο "International Taste Institute", κατόπιν <<τυφλής>> γευστικής δοκιμής 200 διακεκριμένων γαστρονόμων, γευσιγνωστών και σεφ, βραβευμένων με αστέρια Michelin, από 20 διαφορετικές χώρες.
2020
Κατάκτηση 3 βραβείων ποιότητας στον διεθνή διαγωνισμό προϊόντων μεσογειακής διατροφής "Mediterranean Taste Awards" (MTA). Νέες διακρίσεις στο πλαίσιο της διοργάνωσης "Taste Olymp Awards".
2021
Στην οικογενειακή επιχείρηση μπαίνει και ο εγγονός Αγαμέμνων (3η γενιά), που εστιάζει στην αποδοτικότητα του marketing και στην ενασχόληση με την ψηφιακή διαφήμιση και τα social media. Εγκαινιάζεται το eshop.
2023
Γιορτάζοντας μισό αιώνα δημιουργικής και σταθερής ανοδικής πορείας και προσφοράς στον συνάνθρωπο, η εταιρεία έχει επενδύσει στο rebrandind με έμφαση στις διαχρονικές αξίες της. Με αφορμή την 50ή επέτειό του, το νέο λογότυπο και ο ανανεωμένος σχεδιασμός οπτικής επικοινωνίας αποπνέουν κύρος και ορμή, δίνοντας νέα πνοή στο εμπορικό σήμα Pitenis σε τοπική και παγκόσμια κλίμακα.