Free cookie consent management tool by TermsFeed

Έρευνα & Ανάπτυξη (R&D) και Καινοτομία

Βιολειτουργικά Προϊόντα


Η εκτεταμένη επαφή με τους καταναλωτές, καθώς και η αναγνώριση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων της εταιρείας, δημιούργησε την ανάγκη για νέα καινοτόμα προϊόντα υψηλότερης ποιότητας, ασφάλειας και διατροφικής αξίας.

Από το 2004 n εταιρεία άρχισε σταδιακά να επικεντρώνεται στην ανάπτυξη Βιολειτουργικών προϊόντων. Έτσι ιδρύει την ΗΗΒΤ "Hellenic Hepirus BioΤechnology R&D", με διακεκριμένους βιολόγους του κλάδου, μία εταιρεία Βιοτεχνολογικής Έρευνας & Ανάπτυξης, εντείνοντας τις έρευνες πάνω στη βιολειτoυργικότητα προϊόντων της. Τον Φεβρουάριο του 2011 αποκτά τη δεύτερη πατέντα n οποία αφορά διάλυμα Κρόκου Κοζάνης με Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο, με τέτοιο τρόπο ώστε όχι μόνο να πολλαπλασιάσει τις γνωστές σε όλους μας ιδιότητες του ελαιολάδου, αλλά και να προσθέτει, στο τελικό μείγμα, πολλές από τις ιδιότητες του "φαρμακευτικού" Κρόκου. Έτσι, δημιουργεί τη νέα πατενταρισμένη σειρά "Pitenis Premium Quality" αποτελούμενη από 7 Σαλάτες, 3 Dressing και ένα Βιολειτουργικό Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο με Κρόκο.

Τέλος, η προσθήκη Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιολάδου σχεδόν σ' όλα τα self-service προϊόντα της, τα διαφοροποιεί άμεσα από τον ανταγωνισμό, καθιστώντας τα ιδιαίτερα ελκυστικά στον σύγχρονο καταναλωτή, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.


Πατέντα με ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (ΠΟΠ) Σητείας Κρήτης με 22 Βραβεία Παγκοσμίως


Η εταιρεία μας, χρησιμοποιώντας δύο Ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα, το πολυβραβευμένο Εξαιρετικά.

Παρθένο Ελαιόλαδο της Σητείας και το εκχύλισμα Κρόκου Κοζάνης, κατάφερε, με την άριστη ομάδα Βιολόγων του τμήματος R&D που διαθέτει, να εφεύρει και να Πατεντάρει Διεθνώς διάλυμα το οποίο υπερδιπλασιάζει τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του Ελαιολάδου. Έτσι, χρησιμοποιώντας το υψηλής διατροφικής αξίας διάλυμα, 'γεννήθηκε' η Νέα PREMIUM Σειρά Προϊόντων Pitenis, αποτελούμενη από επτά υπέροχες σαλάτες και τρία dressing.


ΚΡΟΚΟΣ (Ελληνικό Σαφράν ΠΟΠ Κοζάνης)

Πολλές είναι οι παραδοσιακά αποδεκτές ιδιότητες του Κρόκου Κοζάνης (Σαφράν), όπως η αφροδισιακή, η αντισηπτική της στοματικής κοιλότητας, η αντισπασμωδική και η χωνευτική. Συμβάλλει στην ευεξία και στην καλή υγεία του οργανισμού. Ασκεί αντιοξειδωτική και αντιθρομβωτική δράση και προστατεύει  ενάντια στις ελεύθερες ρίζες. 

Πρόσφατες μελέτες συγκλίνουν προς το συμπέρασμα ότι βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος καθώς και την εγκεφαλική λειτουργία και ιδιαίτερα τη μνήμη.

Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο (ΠΟΠ Σητείας Κρήτης)

Στη Μεσογειακή δίαιτα, το ελαιόλαδο αποτελεί το κυριότερο στοιχείο υγείας και μακροζωίας, αφού αποτελεί μια πλούσια πηγή ενέργειας. Έρευνες επιβεβαιώνουν τη θεραπευτική δράση του στο έλκος   του δωδεκαδακτύλου. Βελτιώνει την κινητικότητα   του παχέος εντέρου και βοηθάει στη διατήρηση μιας υγιούς ισορροπίας μεταξύ καλής και κακής χοληστερίνης. Τα μονοακόρεστα λιπαρά και τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο ελαιόλαδο βοηθούν στην πρόληψη της φραγής των αρτηριών και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιοπαθειών ή νέου εμφράγματος.