Σκορδαλιά
Η σκορδαλιά είναι μια αυθεντική ελληνική συνταγή που χαρακτηρίζεται από την έντονη και εκρηκτική σκορδάτη γεύση της. Βασίζεται στην πατάτα, η οποία συνδυάζεται με ξίδι κρασιού, προσδίδοντας ένα μοναδικό άρωμα. Η σκορδαλιά είναι γνωστή για την κρεμώδη υφή της και αποτελεί δημοφιλή συνοδευτικό για πολλά ελληνικά πιάτα.
200 gr
Συστατικά
Φρέσκια πατάτα, σκόρδο, Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο, φυτικό έλαιο
Συνδυασμοί - προτάσεις χρήσης
Η σκορδαλιά έχει πολλούς τρόπους χρήσης και αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα του μπακαλιάρου.
• Συνήθως συνοδεύει τηγανητά ψάρια, προσφέροντας ένα αρμονικό συνδυασμό γεύσεων.
• Επίσης, συνοδεύει τηγανητά λαχανικά, όπως μελιτζάνες και κολοκύθια, προσδίδοντας μια απολαυστική αίσθηση.
• Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως βούτημα στο ψωμί σας, προσθέτοντας μια πινελιά γεύσης και πλούσια υφή.
• Τέλος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως συνοδευτική σάλτσα για βραστά λαχανικά, προσφέροντας ένα διαφορετικό και ευωδιαστό συνοδευτικό.
• Συνήθως συνοδεύει τηγανητά ψάρια, προσφέροντας ένα αρμονικό συνδυασμό γεύσεων.
• Επίσης, συνοδεύει τηγανητά λαχανικά, όπως μελιτζάνες και κολοκύθια, προσδίδοντας μια απολαυστική αίσθηση.
• Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως βούτημα στο ψωμί σας, προσθέτοντας μια πινελιά γεύσης και πλούσια υφή.
• Τέλος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως συνοδευτική σάλτσα για βραστά λαχανικά, προσφέροντας ένα διαφορετικό και ευωδιαστό συνοδευτικό.
Διατροφικά στοιχεία | Διατροφικά στοιχεία ανά 100gr |
ΕΝΕΡΓΕΙΑ kJ | 1493 |
ΕΝΕΡΓΕΙΑ kcal | 361 |
ΛΙΠΑΡΑ | 35.4 |
ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ | 6.2 |
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ | 9.2 |
ΣΑΚΧΑΡΑ | 2.2 |
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ | 2.2 |
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ | 2.4 |
ΑΛΑΤΙ | 1.36 |