Γαύρος μαρινάτος φιλέτο
Ο γαύρος μαρινάτος φιλέτο είναι ένα φιλέτο φρέσκου γαύρου που έχει μαριναριστεί σε ξύδι κρασιού, σκόρδο, δενδρολίβανο και δάφνη. Αυτή η μαρινάδα προσδίδει έναν πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα και γεύση στο γαύρο, προσφέροντας έναν απολαυστικό μεζέ για να απολαύσετε σε συνδυασμό με ούζο ή τσίπουρο.
200gr
Συστατικά
Φιλέτα φρέσκου γαύρου μαριναρισμένου σε ξύδι, ηλιέλαιο, σκόρδο, μπαχαρικά
Συνδυασμοί - προτάσεις χρήσης
Ο γαύρος μαρινάτος φιλέτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους:
• Σερβίρετέ τον ως μεζέ με ούζο ή τσίπουρο.
• Προσθέστε τον σε πίτες ή κρουασάν για να δημιουργήσετε νόστιμα σάντουιτς.
• Χρησιμοποιήστε τον ως γαρνιτούρα σε πιάτα με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
• Προσθέστε τον σε πίτσες ή τάρτες για έναν ξεχωριστό γευστικό συνδυασμό.
• Χρησιμοποιήστε τον σε σαλάτες, όπως σαλάτα ντομάτας ή πατάτας, για να προσθέσετε πρωτεΐνη και γεύση.
• Προσθέστε τον σε ζυμαρικά, όπως σπαγγέτι ή πέννες, για να δημιουργήσετε μια νόστιμη σάλτσα.
Αυτές είναι μερικές ιδέες για να αξιοποιήσετε τον γαύρο μαρινάτο φιλέτο και να απολαύσετε την πλούσια γεύση του σε διάφορες συνταγές. Συνταγή: Ψητές πιπεριές Φλωρίνης με μαριναρισμένο γαύρο
Υλικά
• 5 πιπεριές Φλωρίνης
• 200γρ. γαύρος μαρινάτος φιλέτο Pitenis
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 3 ντομάτες
• 100 γρ. τριμμένο παξιμάδι
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αλείφετε τις πιπεριές Φλωρίνης με λάδι και τις ψήνετε στο φούρνο στους 200ο C για περίπου 20 λεπτά. Τις γυρνάτε από όλες τις πλευρές μέχρι να ψηθεί καλά η φλούδα τους.
Όταν ψηθούν καλά, τις βγάζετε από το φούρνο και τις τυλίγετε με διαφανή μεμβράνη για να μαλακώσουν. Αφού κρυώσουν, αφαιρείτε προσεκτικά τη φλούδα. Κόβετε το κοτσάνι και αφαιρείτε τους σπόρους στο εσωτερικό τους.
Κόβετε τις ντομάτες σε κυβάκια και τις στραγγίζετε. Ανακατεύτε το γαύρο με τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, το παξιμάδι, το λάδι το αλάτι και το πιπέρι.
Γεμίζετε τις πιπεριές με το μίγμα και σερβίρετε σε μια πιατέλα.
• Σερβίρετέ τον ως μεζέ με ούζο ή τσίπουρο.
• Προσθέστε τον σε πίτες ή κρουασάν για να δημιουργήσετε νόστιμα σάντουιτς.
• Χρησιμοποιήστε τον ως γαρνιτούρα σε πιάτα με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
• Προσθέστε τον σε πίτσες ή τάρτες για έναν ξεχωριστό γευστικό συνδυασμό.
• Χρησιμοποιήστε τον σε σαλάτες, όπως σαλάτα ντομάτας ή πατάτας, για να προσθέσετε πρωτεΐνη και γεύση.
• Προσθέστε τον σε ζυμαρικά, όπως σπαγγέτι ή πέννες, για να δημιουργήσετε μια νόστιμη σάλτσα.
Αυτές είναι μερικές ιδέες για να αξιοποιήσετε τον γαύρο μαρινάτο φιλέτο και να απολαύσετε την πλούσια γεύση του σε διάφορες συνταγές. Συνταγή: Ψητές πιπεριές Φλωρίνης με μαριναρισμένο γαύρο
Υλικά
• 5 πιπεριές Φλωρίνης
• 200γρ. γαύρος μαρινάτος φιλέτο Pitenis
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 3 ντομάτες
• 100 γρ. τριμμένο παξιμάδι
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αλείφετε τις πιπεριές Φλωρίνης με λάδι και τις ψήνετε στο φούρνο στους 200ο C για περίπου 20 λεπτά. Τις γυρνάτε από όλες τις πλευρές μέχρι να ψηθεί καλά η φλούδα τους.
Όταν ψηθούν καλά, τις βγάζετε από το φούρνο και τις τυλίγετε με διαφανή μεμβράνη για να μαλακώσουν. Αφού κρυώσουν, αφαιρείτε προσεκτικά τη φλούδα. Κόβετε το κοτσάνι και αφαιρείτε τους σπόρους στο εσωτερικό τους.
Κόβετε τις ντομάτες σε κυβάκια και τις στραγγίζετε. Ανακατεύτε το γαύρο με τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, το παξιμάδι, το λάδι το αλάτι και το πιπέρι.
Γεμίζετε τις πιπεριές με το μίγμα και σερβίρετε σε μια πιατέλα.
Διατροφικά στοιχεία | Διατροφικά στοιχεία ανά 100gr |
ΕΝΕΡΓΕΙΑ kJ | 1493 |
ΕΝΕΡΓΕΙΑ kcal | 361 |
ΛΙΠΑΡΑ | 35.4 |
ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ | 6.2 |
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ | 9.2 |
ΣΑΚΧΑΡΑ | 2.2 |
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ | 2.2 |
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ | 2.4 |
ΑΛΑΤΙ | 1.36 |