Ποικιλία Θαλασσινών
Η ξεχωριστή ποικιλία θαλασσινών προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία. Το χταπόδι και το καλαμάρι είναι βρασμένα και μαριναρισμένα σε ξίδι κρασιού, πίκλες και σουρίμι καβουριού, ενώ ο αστακός και η γαρίδα είναι μαριναρισμένα με μπαχαρικά. Το αποτέλεσμα είναι μια ιδανική συνδυαστική γεύση που ικανοποιεί τις αισθήσεις.
200gr
Συστατικά
Φέτες χταπόδι, ροδέλες καλαμάρι, μαριναρισμένο σουρίμι καβουριού, γαρίδας και αστακού, πίκλες, ξύδι, ηλιέλαιο, μπαχαρικά
Συνδυασμοί - προτάσεις χρήσης
• Απολαύστε την ποικιλία θαλασσινών απευθείας από το βάζο ως ορεκτικό.
• Προσθέστε την ποικιλία θαλασσινών σε πιάτα ζυμαρικών σε ριζότο ή πιλάφι για ένα πλούσιο και αρωματικό γεύμα.
• Προσθέστε την ποικιλία θαλασσινών σε ψητά λαχανικά για ένα πιο πλούσιο και πρωτεϊνικό γεύμα.
• Φτιάξτε θαλασσινή σαλάτα με την ποικιλία θαλασσινών, φρέσκα λαχανικά και αρωματικά βότανα για ένα δροσερό καλοκαιρινό γεύμα.
• Χρησιμοποιήστε την ποικιλία θαλασσινών σε σάντουιτς ή τάπας για μια γευστική και θρεπτική επιλογή σνακ.
• Προσθέστε την ποικιλία θαλασσινών σε πιάτα με ρύζι ή κουζίνες ασιατικής επιρροής για ένα εξωτικό γευστικό ταξίδι.
• Προσφέρετε την ποικιλία θαλασσινών ως μέρος ενός θαλασσινού πλατό για να συνοδεύσετε το ποτό σας.
• Χρησιμοποιήστε την ποικιλία θαλασσινών ως συστατικό για θαλασσινές σάλτσες για έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων. Συνταγή: Γιουβέτσι με ποικιλία θαλασσινών
Υλικά
• 200 γρ. ποικιλία θαλασσινών Pitenis
• 50 γρ. λιαστή τομάτα Pitenis
• 150 γρ. χωριάτικη σαλάτα Pitenis
• 40 ml Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Ερωτόκριτος
• 150 γρ. κριθαράκι μέτριο
• 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
• 1 ξερό κρεμμύδι
• 1 σκ. σκόρδο
• Λίγο φινόκιο
• 30 ml κόκκινο κρασί
• Ζάχαρη
• Καπνιστή πάπρικα
• Μαραθόσπορος
• Αλάτι, πιπέρι
• Ζωμός λαχανικών
Εκτέλεση
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι και το φινόκιο.
Κόβουμε την Ποικιλία Θαλασσινών Pitenis σε φέτες και σοτάρουμε ελαφρώς.
Προσθέτουμε το κριθαράκι.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη Λιαστή Τομάτα Pitenis κομμένη σε λωρίδες.
Προσθέτουμε τον ζωμό, τη Χωριάτικη Σαλάτα Pitenis, τον σπασμένο μαραθόσπορο και την καπνιστή πάπρικα.
Βράζουμε μέχρι να βγει το κριθαράκι στην επιφάνεια.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
• Προσθέστε την ποικιλία θαλασσινών σε πιάτα ζυμαρικών σε ριζότο ή πιλάφι για ένα πλούσιο και αρωματικό γεύμα.
• Προσθέστε την ποικιλία θαλασσινών σε ψητά λαχανικά για ένα πιο πλούσιο και πρωτεϊνικό γεύμα.
• Φτιάξτε θαλασσινή σαλάτα με την ποικιλία θαλασσινών, φρέσκα λαχανικά και αρωματικά βότανα για ένα δροσερό καλοκαιρινό γεύμα.
• Χρησιμοποιήστε την ποικιλία θαλασσινών σε σάντουιτς ή τάπας για μια γευστική και θρεπτική επιλογή σνακ.
• Προσθέστε την ποικιλία θαλασσινών σε πιάτα με ρύζι ή κουζίνες ασιατικής επιρροής για ένα εξωτικό γευστικό ταξίδι.
• Προσφέρετε την ποικιλία θαλασσινών ως μέρος ενός θαλασσινού πλατό για να συνοδεύσετε το ποτό σας.
• Χρησιμοποιήστε την ποικιλία θαλασσινών ως συστατικό για θαλασσινές σάλτσες για έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων. Συνταγή: Γιουβέτσι με ποικιλία θαλασσινών
Υλικά
• 200 γρ. ποικιλία θαλασσινών Pitenis
• 50 γρ. λιαστή τομάτα Pitenis
• 150 γρ. χωριάτικη σαλάτα Pitenis
• 40 ml Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Ερωτόκριτος
• 150 γρ. κριθαράκι μέτριο
• 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
• 1 ξερό κρεμμύδι
• 1 σκ. σκόρδο
• Λίγο φινόκιο
• 30 ml κόκκινο κρασί
• Ζάχαρη
• Καπνιστή πάπρικα
• Μαραθόσπορος
• Αλάτι, πιπέρι
• Ζωμός λαχανικών
Εκτέλεση
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι και το φινόκιο.
Κόβουμε την Ποικιλία Θαλασσινών Pitenis σε φέτες και σοτάρουμε ελαφρώς.
Προσθέτουμε το κριθαράκι.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη Λιαστή Τομάτα Pitenis κομμένη σε λωρίδες.
Προσθέτουμε τον ζωμό, τη Χωριάτικη Σαλάτα Pitenis, τον σπασμένο μαραθόσπορο και την καπνιστή πάπρικα.
Βράζουμε μέχρι να βγει το κριθαράκι στην επιφάνεια.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία | Διατροφικά στοιχεία ανά 100gr |
ΕΝΕΡΓΕΙΑ kJ | 1493 |
ΕΝΕΡΓΕΙΑ kcal | 361 |
ΛΙΠΑΡΑ | 35.4 |
ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ | 6.2 |
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ | 9.2 |
ΣΑΚΧΑΡΑ | 2.2 |
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ | 2.2 |
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ | 2.4 |
ΑΛΑΤΙ | 1.36 |