FSSC 22000 - Zertifizierung des Lebensmittelsicherheitssystems 22000

Το Ίδρυμα Πιστοποίηση Συστήματος Ασφάλειας Τροφίμων 22000 (FSSC 22000) προσφέρει ένα πλήρες σχέδιο πιστοποίησης για τον έλεγχο και την πιστοποίηση των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (FSMS). Προσφέρει επίσης πιστοποίηση συνδιαστικά για FSMS και Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας (FSSC 22000-Quality).

Es FSSC 22000 δημιουργήθηκε από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό FSSC (Food System Safety Certification) και αποτελεί ένα σχήμα πιστοποίησης με βασικά στοιχεία το ICH SO 22000:2005 και το PAS 220:2008.

Es PAS 220:2008 συντάχθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο της Μ. Βρετανίας (BSI) με τη συμβολή κορυφαίων εταιρειών παραγωγής και εμπορίας τροφίμων ως υποστηρικτικό υλικό του ICH SO 22000:2005. Ο σκοπός ήταν να καθορίσει συγκεκριμένες απαιτήσεις για τις βασικές συνθήκες και δραστηριότητες που είναι απαραίτητες για τη διατήρηση κατάλληλου υγιεινού περιβάλλοντος, γνωστά ως προαπαιτούμενα (PRPs), τα οποία στο ISO 22000:2005 αναφέρονται ως μέτρα προς αξιολόγηση.

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε ένα σχήμα πιστοποίησης για επιχειρήσεις τροφίμων το οποίο αναγνωρίστηκε από τον οργανισμό GFSI (Global Food Safety Initiative) ως ισοδύναμο με άλλα αντίστοιχα σχήματα όπως το BRC Standard for Food, το IFS Food Standard και το SQF Code.

Το FSSC 22000 αναπτύσσεται ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Καθιέρωση διαχειριστικών διαδικασιών που απαιτούνται από το ICH SO 22000:2005

Αξιολόγηση και βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής, καθώς και των συνθηκών και διεργασιών παραγωγής σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας και των προαπαιτούμενων (PRPs) όπως καθορίζονται στο PAS 220:2008

Συγκρότηση ομάδας ασφάλειας τροφίμων που θα έχει τη γνώση και την εμπειρία για την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός αποτελεσματικού συστήματος και ορισμός επικεφαλή ομάδας

Περιγραφή των α΄ υλών, των συστατικών και των υλικών σε επαφή με τα τρόφιμα

Περιγραφή προϊόντος και προσδιορισμός της αναμενόμενης και ακούσιας χρήσης του

Σχεδιασμός διαγράμματος ροής το οποίο περιλαμβάνει όλα τα στάδια παραγωγής του προϊόντος

Επαλήθευση του διαγράμματος ροής κατά τη διαδικασία παραγωγής

Αναγνώριση και αξιολόγηση όλων των πιθανών κινδύνων που δύναται να εμφανιστούν

Προσδιορισμός των προληπτικών μέτρων που είναι απαραίτητα για την πρόληψη ή περιορισμό εντός αποδεκτών επιπέδων των κινδύνων και κατηγοριοποίηση τους σε προαπαιτούμενα προγράμματα (OPRPs) και κρίσιμα σημεία ελέγχου (CCPs)

Καθορισμός κρίσιμων ορίων για κάθε CCP, η τήρηση των οποίων θα εξασφαλίζει ότι το CCP βρίσκεται υπό έλεγχο

Εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης των CCPs και OPRPs

Καθιέρωση διορθώσεων και διορθωτικών ενεργειών που υλοποιούνται σε περίπτωση που τα συστήματα παρακολούθησης δείχνουν ότι ένα συγκεκριμένο CCP ή OPRP βρίσκεται εκτός ελέγχου

Προσδιορισμός των διαδικασιών επαλήθευσης και επικύρωσης του συστήματος

Καθιέρωση επιπρόσθετων διαδικασιών που έχουν στόχο να βοηθήσουν στην αποτελεσματική εφαρμογή του συστήματος συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων για το PAS 220:2008

Εγκατάσταση ενός αποτελεσματικού συστήματος αρχειοθέτησης και καταγραφής του συστήματος

Εκπαίδευση προσωπικού

Επικύρωση και εφαρμογή συστήματος

Ανασκόπηση και τροποποίηση συστήματος αν κρίνεται απαραίτητο

Διεξαγωγή εσωτερικής επιθεώρησης

Die A Bros. Piteni SA zertifiziert nach FSSC die folgenden Bereiche: Produktion, Verpackung & Bewegung Traditioneller Salat, Beize, Fisch und Dressings

Geschichte: Die A Bros. Piteni SA zertifiziert durch ISO erstmals 2000. Seitdem erneuert und bereichert die Zertifizierungen nach jeder neuen Zertifizierungsstandard um die Öffentlichkeit die immer bieten höhere Qualität! Heute, ist Sicherungsverfahren 2 sogar neue, hierfür, Standards, von HALAL & KOSHER.

OBEN