Αρχική » Ιστορικό

Ιστορικό

Μάθετε την ιστορία της εταιρείας μας

Logo Pitenis 5

Η Αφοί Α. Πιτένη ΑΒΕΕ είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής και εμπορίας τροφίμων στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1973 με την επωνυμία “Αγαμέμνων Πιτένης”. Το Δεκέμβριο του 1997, ολοκληρώνει τη δημιουργία μιας νέας υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής εδεσμάτων, με συνολικό εμβαδόν 14.000τμ και κτιριακές εγκαταστάσεις 3.000τμ προκειμένου να ανταπεξέλθει στις νέες συνθήκες του εγχώριου και διεθνούς ανταγωνισμού.

Έτσι, με την πολύχρονη εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού προς τα προϊόντα της εταιρείας και την οικογενειακή μορφή επιχειρηματικότητάς της, κατόρθωσε το έτος 2003 να παράγει πάνω από 100 διαφορετικά είδη με τους πλέον σύγχρονους τρόπους παραγωγής και σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, βασισμένη στις παραδοσιακές Ελληνικές γεύσεις.

Το Μάρτιο του 2003 οργανώνει νέα έδρα - εταιρεία διακίνησης των προϊόντων της στην Τρίπολη, την ArkaFood’ - Αφοί Α. Πιτένη & ΣΙΑ ΕΕ, με ολοκληρωμένο δίκτυο διανομής και εμβέλεια την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου. Το 2004 ιδρύει την HHBT’ Hellenic Hepirus Bio-Technology R&D - Αφοί Α. Πιτένη & ΣΙΑ ΟΕ, μία εταιρεία Βιοτεχνολογικής Έρευνας και Ανάπτυξης για τις συνέργειες των βοτάνων στα τρόφιμα, με σκοπό την διείσδυση της μητρικής εταιρείας στην αγορά των Υγιεινών Τροφίμων. Το 2009 αναβαθμίζει τη διακίνηση των προϊόντων της στην Κεντρική Μακεδονία με τη δημιουργία υποκαταστήματος στη Θεσσαλονίκη ενώ το 2010 εξαπλώνεται στο νομό Αττικής. Συνολικά, συνυπολογίζοντας το αυτόνομο δίκτυο διανομής στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, η Αφοί Α. Πιτένη ΑΒΕΕ συνεργάζεται με περισσότερους από 80 αντιπροσώπους για την τροφοδοσία άνω των 10.500 σημείων πώλησης σε όλο τον κόσμο.

Από το 2011 η εταιρεία επεκτείνει τις δραστηριότητες της σε νέες σειρές Τροφίμων Gourmet λανσάροντας στην αγορά προϊόντα υψηλότερης ακόμη ποιότητας και θρεπτικής αξίας όπως οι σειρές Pitenis Premium, Okeanos EXCLUSIVE, και άλλες.

Τέλος, έχει πιστοποιηθεί και εφαρμόζει το Σύστημα Διασφάλισης & Διαχείρισης Ποιότητας “ISO - 22000:2005”, το οποίο συμπεριλαμβάνει το Σύστημα Ανάλυσης Κινδύνων & Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου “HACCP”, και τα Συστήματα Ασφάλειας Τροφίμων British Retail Consortium “BRC” Global Standards και International Food Standards "IFS" Global Food Safety System, ενώ έχει λάβει πιστοποίηση των προϊόντων της από το USA Food & Drug Administration “FDA”, μετά από επιτόπιους ελέγχους, και άδεια για την εξαγωγή τους στα κράτη της Ρωσικής Ομοσπονδίας από την Ομοσπονδιακή Κτηνιατρική. Βρίσκεται δε σε διαδικασία πιστοποίησης για τα συστήματα Kosher” και HALAL” Lawful certifications της Μέσης Ανατολής.

Η Αφοί Α. Πιτένη ΑΒΕΕ έχει βραβευθεί με το “Χρυσό Ευρωπαϊκό Βραβείο Ποιότητας” ανάμεσα σε 15.000 παραγωγικές εταιρείες παγκοσμίως, με το “1ο Πανελλαδικό Βραβείο & Έπαινο Επιχειρηματικής Αριστείας” του ΕΟΜΜΕΧ, καθώς και με το “Βραβείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας” του ΕΒΕ Κοζάνης.

ΚΟΡΥΦΗ

Send this to a friend