Ιστορικό

Μάθετε την ιστορία της εταιρείας μας

Η Αφοί Α. Πιτένη ΑΒΕΕ είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής και εμπορίας τροφίμων στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1973 με την επωνυμία "Αγαμέμνων Πιτένης". Το Δεκέμβριο του 1997, ολοκληρώνει τη δημιουργία μιας νέας υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής εδεσμάτων, με συνολικό εμβαδόν 14.000τμ και κτιριακές εγκαταστάσεις 3.000τμ, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις νέες συνθήκες του εγχώριου και διεθνούς ανταγωνισμού.

Έτσι, με την πολύχρονη εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού προς τα προϊόντα της εταιρείας και την οικογενειακή μορφή επιχειρηματικότητάς της, κατόρθωσε το έτος 2003 να παράγει πάνω από 100 διαφορετικά είδη με πλέον σύγχρονους τρόπους παραγωγής και σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, βασισμένη στις παραδοσιακές Ελληνικές γεύσεις.

Το Μάρτιο του 2003 οργανώνει νέα έδρα-εταιρεία διακίνησης των προϊόντων της, την ΄Arkafood΄ - Αφοί Α. Πιτένη & ΣΙΑ ΕΕ, στην Τρίπολη, με ολοκληρωμένο δίκτυο διανομής και εμβέλεια την ευρύ- τερη περιοχή της Πελοποννήσου. Από το 2004 η εταιρεία άρχισε σταδιακά να επικεντρώνεται στην ανάπτυξη Βιολειτουργικών Προϊόντων. Έτσι, ιδρύει την ΄HHBT΄ Hellenic Hepirus Bio-Technology R&D - Αφοί Α. Πιτένη & ΣΙΑ OΕ, με διακεκριμένους βιολόγους του κλάδου, μία εταιρεία Βιοτεχνολογικής Έρευνας & Ανάπτυξης, εντείνοντας τις έρευνες πάνω στη βιολειτουργικότητα των προϊόντων της. Το 2009 αναβαθμίζει τη διακίνηση των προϊόντων της στην Κεντρική Μακεδονία, με τη δημιουργία υποκαταστήματος στη Θεσσαλονίκη, ενώ το 2010 εξαπλώνεται στο νομό Αττικής. Συνολικά, συνυπολογίζοντας το αυτόνομο δίκτυο διανομής στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας η Αφοί Α. Πιτένη ΑΒΕΕ συνεργάζεται με περισσότερους από 80 αντιπροσώπους για την τροφοδοσία άνω των 11.000 σημείων πώλησης σε όλο τον κόσμο.

Από το 2011 η εταιρεία επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε νέες σειρές Τροφίμων ‘Gourmet’ λανσάροντας στην αγορά προϊόντα υψηλότερης ακόμη ποιότητας και θρεπτικής αξίας, όπως οι σειρές Pitenis Premium, Οkeanos EXCLUSIVE και άλλες. Τον Φεβρουάριο αποκτά τη 2η Πατέντα της, η οποία αφορά διάλυμα Κρόκου Κοζάνης με Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο.

Τέλος, έχει πιστοποιηθεί και εφαρμόζει το Σύστημα Διασφάλισης & Διαχείρισης Ποιότητας "ISO - 22000:2005", το οποίο συμπεριλαμβάνει το Σύστημα Ανάλυσης Κινδύνων & Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου "HACCP", και τα Συστήματα Ασφάλειας Τροφίμων British Retail Consortium "BRC" Global Standards, The Certification Plan for Food Safety Management (FSMS) and Quality Management Systems (QMS) “FSSC 22000” Global Food Safety System και το "HALAL" Lawful Certification για χώρες της Μέσης Ανατολής, ενώ έχει λάβει πιστοποίηση των προϊόντων της από το USA Food & Drug Administration "FDA", μετά από επιτόπιους ελέγχους, και άδεια για την εξαγωγή τους στα κράτη της Ρωσικής Ομοσπονδίας από την Ομοσπονδιακή Κτηνιατρική.

ΚΟΡΥΦΗ