Το Χούμους είναι μία παραδοσιακή αρχαία ελληνική συνταγή. Από μόνο του αποτελεί ένα πλήρες γεύμα πλούσιο σε βιταμίνες, πρωτεΐνες, Ω6 λιπαρά οξέα, τα οποία χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός. Είναι πλούσιο σε μέταλλα, όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο σίδηρος και ο φώσφορος. Το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο «Ερωτόκριτος» που προσθέτουμε, πέρα από την εξαίρετη γεύση, παρέχει και πολλά οφέλη.
Διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων:
- Χούμους κλασικό (ρεβίθια, ταχίνι, λεμόνι, φρέσκο σκόρδο, φυτικό έλαιο)
- Χούμους χωρίς λάδι (ρεβίθια, ταχίνι, φυτικό έλαιο, φρέσκο σκόρδο, λεμόνι)
- Χούμους με Ελιά (χούμους με πατέ ελιάς Καλαμών και βασιλικό)
- Χούμους Λαχανικών (χούμους με Φρέσκο κρεμμύδι και μαϊντανός)
- Χούμους με Μελιτζάνα (χούμους με ψητή μελιτζάνα, ρεβίθι, ταχίνι, λεμόνι)
- Χούμους με Κόκκινη Πιπεριά (χούμους με Φρέσκια Κόκκινη Πιπεριά
και κόκκινο γλυκό πιπέρι).
Το Χούμους είναι ο συνδυασμός του σησαμιού με οποιοδήποτε άλλο όσπριο. Παρασκευάζεται από ένα ή περισσότερα όσπρια, με ταχίνι, λάδι, χυμό λεμονιού και σκόρδο. Μπορεί να σερβιριστεί σκέτο σαν ορεκτικό, μαζί με κρέας σαν συνοδευτικό στο κυρίως γεύμα ή σαν «ντιπ».